HAPPY HSP | MHILARIUS

alina nieman

AN

Dank je wel voor deze eye opener!

Altijd dacht ik zwak te zijn, iemand die erg gestrest is, iemand die niet tegen drukte kan. Als kind kwam ik na school altijd moe en met flinke hoofdpijn thuis. Ik zat met de vraag: hoe doen anderen het? Hoe hebben ze zulke vooruitgang? Hoe hebben ze geen moeite met zo veel shoots (voorbeeld). Altijd was ik erg op mezelf en dacht ik gewoon een introvert te zijn.

Bij Marit in de story’s zag ik voor het eerst die term HSP. Ik wist niet wat dat was dus ging wat uitgebreider uitzoeken. En ja hoor dacht ik… dit gaat over mij.

Maar na happy HSP, gingen er al snel lampjes branden dat ik helemaal niet zwak ben. Ik ben gewoon mij hele leven over mijn eigen grenzen aan het gaan en dat laat ik anderen dus ook doen. Dus dit heeft mij laten realiseren hoe belangrijk het is om jezelf te kennen. In het programma legt Marit het net zo duidelijk alles uit als dat we van haar zijn gewend. Duidelijk en niet te lang. Wat ik erg fijn vind is dat de video’s niet lang zijn en het niet moeilijk is om bij de “les” te blijven.
Ook kreeg ik heel veel waardevolle tips waar ik mee aan de slag kan gaan en wat zeker even de tijd gaat kosten. Maar dat is het waard. Het is fijn om te weten dat je niet “raar” bent en dat er genoeg mensen zijn die de wereld net zo ervaren. Het is zo mooi & rustgevend.

Voel jij je alleen, niet begrepen of begrijp jij jezelf niet helemaal? Dan is dit programma zeker een aanrader. Ook als je niet weet of je HSP bent. Voor mij is dit een nieuw wereld die ik ga herkennen. Dank je wel voor deze eye opener ❤️

NELLEKE DE WILDE

NW

Het is een heel duidelijke, fijne cursus, en Marit haar stem is ook fijn om naar te luisteren.

De erkenning en herkenning in deze cursus was voor mij heel fijn, ik merkte dat heel veel punten echt wel overeenkomen bij hoe ik mezelf voel. Het zorgde voor mij ervoor dat het helemaal ok is om af en toe eens gewoon niets te hoeven doen, en gewoon fijn te genieten van de kleine dingen rond mij.

Het zorgde er mede voor dat ik de bewuste keuze durfde maken om enkel de shoots aan te nemen die ik zelf heel graag wil doen en niet zomaar iemand een plezier doen. Zo maakte ik onlangs foto’s voor iemand van haar paarden gewoon in ‘n paddock, en ik merkte nadien echt ‘dit is niet wat ik wil doen’.

Het is helemaal ok om je gezondheid en mindset volledig op nummer 1 te zetten en niet om mensen een plezier te willen doen hele dagen. Alles gewoon fijn op mijn tempo en kwaliteit leveren is veel belangrijker dan overal doorjagen en niet doen wat je graag doet.

Kortom, het is een heel duidelijke, fijne cursus, en Marit haar stem is ook fijn om naar te luisteren.
Het werkboek dat je erbij krijgt is ook heel handig, want voor iemand zoals mij is concentratie bij filmpjes vaak snel weg :’)

hiltsje

H

Ik val maar meteen met de deur in huis: Wat een fijne cursus!

Ik plak mezelf niet heel snel een label op, maar ik kwam tijdens de cursus veel dingen tegen die ik herkende, en die eigenlijk ook best wel een grote rol spelen in hoe ik ben als ondernemer. Ook dingen die ik bij mezelf vreemd vond, en me aan mezelf hebben laten twijfelen. Als het me zoveel energie kost, vind ik het dan wel leuk? Of, waarom moet ik eerst echt even opladen voor ik door de foto’s ga en een selectie maak en kunnen anderen meteen door? 

Nu ik de cursus heb doorlopen heb ik eigenlijk een veel positiever beeld van mezelf als ondernemer. Ik zie de punten waar ik tegenaan loop niet meer als iets wat mij tegenhoudt, maar wat ik juist positief kan gebruiken of om kan buigen tot iets wat wél voor mij werkt. Daarnaast ziet het er ook nog eens super fijn uit. Zachte vormgeving met een rustige stem. En mooi hoe de video’s en het werkboek elkaar aanvullen.

Ik zou dit zeker aanraden, ook als je niet per se weet of je een HSP’er bent. Als je je al kunt herkennen in de omschrijving van de cursus dan zal dit je zeker verder helpen. 

fotograaf, webdesigner, extraverte introvert én hsp-er

Ik ben Marit Hilarius

In 2017 was het na jaren van stress ineens klaar: Ik kreeg een burn-out. Ik runde op dat moment een fotografie bedrijf, en was net begonnen om fulltime aan de slag te gaan. Tijdens mijn burn-out had één gedachte de overhand: 'Ondernemen is blijkbaar niks voor mij. Ik kan het niet., er is iets mis met mij.'

Wat ik toen nog niet wist, en wat pas na meerdere therapie sessies aan het licht zou komen, is dat ik een Hoog Sensitief Persoon ben. En dat ik mijn bedrijf runde op een manier die totáál niet bij me paste.

Na jarenlange coachingsessies bij een gespecialiseerde HSP coach weet ik inmiddels alles over HSP zijn, en hoe ik daarmee om moet gaan. Ik run nu niet één, maar twee bedrijven, ik werk fulltime en ik ben nooit meer in de buurt gekomen van de stress die ik vroeger voelde.

Ik ben een Happy HSP-er geworden!

het happy-hsp programma

In dit programma krijg je ondersteuning in hoe je jouw onderneming kunt runnen als HSP'er. Zonder je overprikkeld, gestresst, burnt-out of vermoeid te voelen - maar vanuit een tevreden, rustige en stabiele basis. Zodat jij weer gelukkig wordt van je eigen bedrijf, én van jezelf en je hoogsensitiviteit.  

voor hoogsensitieve creatieve ondernemers

meer informatie

als je alles uit dit programma hebt gehaald, zul jij...

Alles weten over jouw hooggevoeligheid en waarom jij je soms 'anders' voelt

Beter weten hoe je kunt omgaan met je hooggevoeligheid

Weten wat je moet doen om minder overprikkeld te raken en stressklachten te verminderen

Een bedrijf kunnen runnen op een manier die bij jou past

Beter je grenzen kunnen herkennen én aangeven

Hoe je jezelf kunt helpen in periodes van stress/anxiety/ overprikkeling

klinkt goed!